Menü Bezárás

TechCsajok – műszaki pálya és a lányok? Igen!

Informatika, műszaki terület, természettudományok. Ezekben a témákban kaptak a lányok élményeket a Techcsajok rendezvényen.

Hazánkban még mindig kevés a műszaki területeken tanuló és dolgozó nő. Miközben a vállalatoknak egyre növekvő igénye van jól képzett szakemberekre, különösen a technika, a természettudományok vagy az informatika területén, a női hallgatók és tanulók száma ezeken a területeken igen csekély. Az évek óta megrendezésre kerülő TechCsajok rendezvénysorozat ezen szeretne változtatni. A rendezvény célja, hogy több nő jusson hozzá változatos karrier lehetőségekhez, a vállalatok pedig sok-sok tehetséges, kreatív női munkatárshoz.

A pörgős, interaktív feladatokkal teli napot Szujó Zoltán konferálta végig, ami egy sikeres női vezetőkkel készült interjúval kezdődött, majd számtalan, főleg műszaki témájú feladatokat kellett megoldaniuk a lányoknak a cégek standjainál. Palacsintát is sütöttek, de nem akárhogy! A sütéshez elegendő hőenergiát szobabicikli hajtással maguknak kellett megtermelniük! Sok, más érdekes feladat is volt, a Pályaválasztás Baranya standjánál logikai és elektronikai feladatok sikeres megoldása után értékes ajándékokkal távoztak a lányok!

Hajrá műszaki pálya, hajrá csajok!

Bővebb információ:

www.techcsajok.hu