Menü Bezárás

KreActivity – kreatív szakmák egy helyen

„Végre, már hiányoltam az ilyen rendezvényt” mondta az egyik kísérő pedagógus, amikor belépett az ajtón. Gépipar, műszaki pálya, járműipar. A pályaorientációs rendezvények nagy része ilyen témájú, de ott van sok gyermek, akit a kreatív ipar, a szépségipar, a művészetek érdekelnek. Nekik hoztuk létre a KreActivity-t

A pécsi Színház téren található újonnan nyílt Trezor adott otthont ennek a különleges napnak. A helyszín szépsége jól illett azokhoz a bemutatókhoz, interaktív foglalkozásokhoz, amellyel a pécsi szakgimnáziumok készültek.

Ki lehetett próbálni a fotózást, a fodrász szakma alapjait, hajfonást, apró ajándéktárgy szabását-varrását. A henna festés nagy sikereket aratott. Saját készítésű tárgyakat vihettek haza, melyet az üvegfestés technikájával készítettek el a gyermekek. A kézműves feladatok alatt megismerhették a dekoratőr, porcelánfestő, fodrász, kozmetikus szakmát. A digitalizáció a kreatív területeket is „behálózta” már, a fotó sarokban portrékat lehetett készíteni, retusálni. A VR élmények helyszínén egy ruhakészítő divatszalonba csöppentek a gyerekek, ahol szabtak, varrtak és fotóztak a gyermekek a virtuális világban. A rendezvényt hangszeres és énekes zenei bemutatókkal színesítették a művészeti szakgimnázium tanulói.