Menü Bezárás

A jövőjüket építették az Épít-Ésszel versenyen a diákok

Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása, díszítő festés, hungarocell vágás, eszközfelismerés és még sok más gyakorlati feladat várta az Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.

Építőipari Technológiai Klaszter támogatásával megrendezett két hónapja tartó, 3 fordulós versenyre 44 csapat nevezett a megye 26 iskolájából.

Az első fordulóban rengeteg képpel illusztrált szakmaismereti kérdőívet kellett a csapatoknak kitölteniük. A második fordulóban pedig egy kis épületet, építményt kellett otthoni/iskolai körülmények között megépítenie a csapatnak.

A döntőbe a 10 legjobb csapat jutott, melynek a BMSZC Pollack Mihály Technikum tanműhelye adott otthont.

A döntőn 10 standnál kellett játékos, ügyességi feladatokat megoldaniuk a csapatoknak, melyekhez logikát, kézügyességet, nagyon alapvető építőipari ismereteket és a csapatmunkát is be kell vetni. Itt kifejezetten az építőiparban használt alapanyagokkal, eszközökkel, tevékenységekkel találkoztak a gyermekek a feladatokon keresztül. Valódi téglából kellett kéményt építeniük az IMG Építő Kft standjánál, majd egy hungarocellt kellett méretre vágni. A Nork Kft -nél állványzatot szereltek a csapatok, a Kőház Zrt állomásán tetőcserepet kellett szakszerűen felrakni. Csempemozaik kirakása is várta a gyerekeket a Vörös Bau Kft standjánál, majd a földrajztudásukat kellett próbára tennie a csapattagoknak a T-Survey Kft-nél.

A rendezvénynek otthont adó BMSZC Pollack Mihály Technikum standjainál precíz díszítő festés, gerendákból ács szerkezet összeépítése várta a versenyzőket. Építőipari szerszámfelismerés feladatot pedig Ágazati Képző Központ állomásán kellett megoldaniuk a gyerekeknek.

A verseny előkészületében sokat segítettek az iskola vezetői és pedagógusai: Szaffenauer József, Pálmai Tibor és Nagy Krisztián. Köszönjük!

A csapatok az élmény mellett értékes ajándékcsomagokat is kaptak, melyet az Építőipari Technológiai Klaszter tagjai ajánlottak fel, benne az építőiparhoz szorosan kapcsolódó eszközökkel,  de a csomagokban digitális kütyük is rejtőztek.

Oklevelet az Ágazati Képző Központ vezetője Dalmann Krisztina adta át a versenyzőknek, a felkészítő tanároknak, szülőknek.

A verseny megvalósításában szorosan együttműködő partnereink

B.G.W. Kft, ELVÉ- 2004 Kft., Götz és Társai Kft., IMG Építő Kft., Kőház Zrt., MB-Bau Kft., Nork Kft., O és R Kft., PBGSZ Nonprofit Kft., Pécsi Építő és Tatarozó Zrt., Szega Books Kft., T-Survey Kft., Vörös Bau Kft.

A verseny rendkívül szoros volt, az alábbi helyezések születtek:

Csapatnév:Iskola:pontszámVersenyző 1 neve:Versenyző 2 neve:Versenyző 3 neve:Segítő tanár/ szülő neve:
CserepekCiszterci Szent Margit Ált. Iskola95Kerekes-Óbert GrétaSzentgróti BorókaFarkas KataKerekes-Óbert Adrienn
építészekPécsi Belvárosi Általános Iskola93Kocsis AndrásMolnár ÁkosRitter Benedek ZoltánRibly Péter Pálné
CSAKBoldog Gizella Katolikus Általános Iskola Mohács92May Csinszka ZsófiaSchaffler-Sturman Anna JaySchőn KittiSchäfferné Haragó Krisztina
Bob a mester csapataCiszterci Szent Margit Ált. Iskola91G. Kovács MárkPap DánielDorn BendegúzKovács Péter
Mekkmesterek visszatértekBeremendi Általános Iskola89Elter FanniHadra BíborkaHarcos BenceTankovics Roland
Bob a mesterPécsi Belvárosi Általános Iskola87Kalász Léna HangaTakács LiliLados KincsőBárkányi Tamásné
ArchitectSzentlőrinci Általános Iskola87Csontos DánielKrammer ÁrpádBali LőrincBerki Judit
ÁMB-kft.Kanizsai Dorottya Általános Iskola Siklós86Bogár FlóriánLelovits ÁkosBárkányi MózesNehrné Antal Erika
CsípőspaprikaBogádi Dr. Berze Nagy János Általános Iskola77Dergez Kende PéterFákó SzabolcsBodor DominikSzűcs András
LakásfelújítókEgyházasharaszti Körzeti Általános Iskola74Orsós DzsesszikaLotz VirágBalogh PriszcillaBorbándiné Szőcs Zsuzsanna

A 6-7 helyezettek pontazonossága miatt, a második fordulóban az építményre kapott pontszám döntött.

Gratulálunk!

Versenyen forgatott videót itt nézheti meg

Fényképek: