Menü Bezárás

Szakmák digitális valóságban és a „valódi” valóságban

Amikor a virtuális valóságról esik szó, elsősorban mindenkinek a játékos szórakozás jut eszébe, pedig napjainkban egyre nagyobb teret nyer ez a program a világ megismerésében és az oktatásban is.

4 szakma egy-egy tevékenységének megismertetése volt a célja azoknak a virtuális programoknak, melyeket a „Szakmavilág kamionban” helyeztek el és VR-szemüveg segítségével tudta kipróbálni az a 180 gyermek, aki regisztrált a május 2-ai mohácsi rendezvényre.

Egy kattintásra belecsöppenhettek egy autószerelő műhelybe, egy konyhába, vagy egy divat szalonba és ebben a virtuális térben és időben próbálhatták ki a szakmákat. Gyakorlatilag testközelben élhették át egy autó kerekeinek cseréjét, a hamburger készítését, egy ruha szabását, varrását. A virtuális, de nagyon is valósághű képvilágú és a hangulatú rendezvény mellett kísérő programként kinyitotta a tanműhelyének kapuit a PSZC Mohácsi Radnóti Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája is, ahol az ott tanulható szakmákról kaptak „e világi” bemutatót.

A kamion egy megadott útvonalon járja az országot, legközelebb Baranya megyébe május 7-én érkezik és Szigetváron fog megállni egy napra.