Menü Bezárás

Közeleg a középiskolai jelentkezés dátuma

Pontosan meddig és hogyan kell középiskolába jelentkezni? Hány sulit lehet megjelölni, és mi történik, ha meggondolom magam a jelentkezés után?

Az általános iskola nyolcadikosainak a felvételi lapok kitöltését az általános iskola szervezi meg. A felvételi lapokat az általános iskola a kitöltéséhez szükséges adatok begyűjtése, ellenőrzése és rögzítése után, a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő rendszer általános iskolák számára készült felületén állítja elő. Fontos, hogy az elektronikusan kitöltött tanulói adatlap módosítását csak a számítógépes programban lehet elvégezni, majd a módosítást követően ismételten ki kell nyomtatni azt. Az aláíráson kívül a kinyomtatott, tanulói adatlapra és jelentkezési lap(ok)ra más, kézzel írott szöveg nem kerülhet.

A legtöbb diák felvételi ügyeit az általános iskola intézi, így őket mindenről tájékoztatják az intézmények. Fontos, hogy a felvételin annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. Ennek határideje 2020. február 19.

Minden középfokú iskolába külön jelentkezési lapot kell benyújtani. A felvételi lejárás során tetszőleges számú iskola és tanulmányi terület megjelölhető – áll a tájékoztatóban.

Később, 2020. március 19. és 20. között a tanulóknak lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő sorrend megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon már szerepelt.

A cikk forrása: eduline.hu, 2020.01.13.