Menü Bezárás

Középiskolásoknak

Sikeres érettségi után nem szeretnél felsőoktatásba jelentkezni?

Sikeres érettségi után nem vettek fel a felsőoktatásba?

Pályát szeretnél módosítani?

Meglévő szakmai tudásodat bővítenéd?

Középiskola után számos területen van lehetőség a szakmatanulásra. A szakképző iskolák olyan szakmákra is várják érettségizett tanulók jelentkezését, amelyek középfokú OKJ-s végzettséget adnak, ám innen is van továbbtanulási lehetőség. Vedd számba azt a lehetőséget is, hogy egy érettségi után megszerzett szakmával akár többlet pontokkal és tudással felvételizhetsz felsőoktatásba.

A szakmatanulás után akár rögtön el is helyezkedhetsz, s néhány éves gyakorlat után mesteri címet szerezhetsz.

A biztos jövő és megélhetés érdekében fontos számba venni a szakmatanulás lehetőségeit is a pályaválasztás előtt. Ehhez legyél körültekintő. Mérd fel a képességeidet és készségeidet, hogy a pályaválasztás során számodra megfelelő döntést hozz.

Pályaválasztás előtt tájékozódj, hogy melyek a keresett szakmák akár Baranyában, akár az ország más területein.

Ne feledd, a jövőddel kapcsolatos felelős döntést akkor tudsz hozni, ha ismered a lehetőségeket. Ebben szeretnénk segíteni Neked! Nézz körül honlapunkon ismerd meg a szakma tanulás lehetőségeit, és gyere el üzemlátogatásainkra, pályaválasztási rendezvényeinkre!

A Baranya Megyei Szakképzési Centrum érettségi utáni képzéskínálata letölthető itt:

A Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskolájának érettségi utáni képzési kínálata letölthető itt:

A Dunántúli Agrár-szakképző Központ érettségi utáni agrár képzési kínálata az alábbi linkre kattintva található, az iskolák honlapjain meghirdetve.

Dunántúli Agrár-szakképző Központ