Menü Bezárás

Általános iskolásoknak

„Mi leszel, ha nagy leszel?” Az általános iskola végén elérkezik az első alkalom, amikor el kell döntened, hogyan tovább.

Ez az első alkalom, amikor az ember pályaválasztás elé kerül. Az itt meghozott döntés kihat egész életünkre. A felelős döntés meghozatalához azonban nem elég a lehetőségeket számba venni, hanem a képességeinket és a készségeinket is legalább olyan fontos ismerni.

Ha már régóta tudod mi szeretnél lenni, akkor vedd sorra a lehetőségeket, hogy a célodhoz milyen úton juthatsz el. A pályaválasztás és a szakmatanulás kapcsán is érdemes tájékozódni, hogy mire van kereslet.

Amennyiben még nem tudod biztosan milyen pályát válassz, akkor először önmagad próbáld megismerni, majd ismerkedj meg a pályaválasztás során felmerülő lehetőségekkel, ne hagyd ki a szakmatanulás alternatíváit se.

Annak érdekében, hogy minél jobban megismerd a szakmatanulás lehetőségeit, nézz körül honlapunkon és gyere el az üzemlátogatásainkra, versenyeinkre, vagy kérj egyéni tanácsadásra időpontot!

  • A Baranya Megyei Szakképzési Centrum tagintézményeinek összegyűjtött felvételi tájékoztatója a 2020/2021. tanévre: Felvételi tájékoztató PSZC 2020/2021
  • A PTE Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola felvételi tájékoztatója , amely a nyolcadikosok számára elérhető képzéseket ajánlja a 2020/2021. tanévre: Beiskolázási tájékoztató 2020/2021
  • A Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium felvételi tájékoztatója, amely a nyolcadikosok számára elérhető képzéseket ajánlja a 2020/2021. tanévre: Felvételi tájékoztatója 2020/2021