Menü Bezárás

Általános iskolásoknak

„Mi leszel, ha nagy leszel?” Az általános iskola végén elérkezik az első alkalom, amikor el kell döntened, hogyan tovább.

Ez az első alkalom, amikor az ember pályaválasztás elé kerül. Az itt meghozott döntés kihat egész életünkre. A felelős döntés meghozatalához azonban nem elég a lehetőségeket számba venni, hanem a képességeinket és a készségeinket is legalább olyan fontos ismerni.

Ha már régóta tudod mi szeretnél lenni, akkor vedd sorra a lehetőségeket, hogy a célodhoz milyen úton juthatsz el. A pályaválasztás és a szakmatanulás kapcsán is érdemes tájékozódni, hogy mire van kereslet.

Amennyiben még nem tudod biztosan milyen pályát válassz, akkor először önmagad próbáld megismerni, majd ismerkedj meg a pályaválasztás során felmerülő lehetőségekkel, ne hagyd ki a szakmatanulás alternatíváit se.

Annak érdekében, hogy minél jobban megismerd a szakmatanulás lehetőségeit, nézz körül honlapunkon és gyere el az üzemlátogatásainkra, versenyeinkre, vagy kérj egyéni tanácsadásra időpontot!

A középiskolák honlapjait összegyűjtöttük neked a  „középfokú iskolák” menüpontban, ugyanitt megtalálod a szakmákat adó középiskolák felvételi tájékoztatóit, iskola bemutató filmjeit és a nyílt napok dátumait A gimnáziumok kínálatát a saját honlapjukon keresd!