Villany-ász II.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén másodszorra rendezi meg a Villany-ász versenyt a 6., 7. és 8. osztályos tanulók között. A verseny célja az elektronikai/elektrotechnikai szakterület és a szakterülethez tartozó hiányszakmák megismertetése.

A háromfordulós Villany-ász verseny lehetőséget ad az elektronikai/elektrotechnikai szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A vesenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk. Egy általános iskolából maximum két csapat jelentkezhezését tudjuk elfogadni.

A Gép-ésszel verseny első fordulója egy 13+1 kérdésből álló

totó, melyet erre a képre vagy ide kattintva
(tartalmazza a jelentkezési lapot is
)

lehet elérni 2018. január 29-től február 12-ig. A legalább 85%-ot teljesítő csapatok jutnak tovább a második fordulóba! A felkészítő tanárokkal egyeztetett, általunk szervezett üzemlátogatáson szerzett tapasztalataikat mutatják be a diákok egy látogatási naplóban. A szempontokat megadjuk, de a bemutatás módját a diákokra bízzuk. (Lehet papír alapú, prezi és bemutató (*.pps) is, melyeket az esetleges megjelenítési hibák miatt *.pdf formátumban is szeretnénk kérni.) Végül a döntőbe jutó csapatok 10 állomáson oldanak meg feladatokat.

A döntős csapatok jutalma kirándulás a Szakma Sztár Fesztivál egyik napjára.

I. forduló eredményei

A Villany-Ász II. szamaismereti versenyre összesen 25 csapat jelentkezett, melyből 19 csapat érte el a 85%-os eredményt és jutott tovább a második fordulóba. A második fordulóba kerülő, üzemlátogatáson résztvevő csapatok neve dőlt betűkkel olvashatók:

 

Csapat neve Pontok
Ívhúzók 14
Firelé 14
Áramerősek 14
TripleB3Wire 14
ANK-TRIÓ 14
SZERELŐ-TRIÓ 14
Villám-Gagarin 14
LEDison 14
triDIÓDA 14
Csak Pozitívan 13
Pillács 13
Transzformátorok 13
Flash 13
Villanyászok 13
50 köbcentis 13
Fázisok 12
Áramszünet 12
Hellboys 12
Csikesz Villany- ászai 12
BaranyÁSZOK 11
Magas Feszültség 11
Unikornisok 11
Villanykörték 9
villanykörték 8
Villanypásztorok 7


 
A totó helyes megoldásai ITT tekinthetők meg.


Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak!

Minden csapatot kiértesítünk emailben is 2018. február 13-án. A továbbjutó csapatok felkészítő tanárait hamarosan keressük a második forduló tudnivalóival kapcsolatosan.
 

A verseny ütemterve

Jelentkezés és totó
2018. január 29. Szakmaismereti totó meghirdetése (kitöltésével történik a jelentkezés is)
2018. február 12. Szakmaismereti totó beküldésének határideje
2018. február 13. Szakmaismereti totó eredményeinek közzététele, továbbjutó csapatok listájának közzététele
Üzemlátogatások
2018. február 14-március 23. Üzemlátogatások
2018. április 6. Üzemlátogatásokról készített látogatási naplók beküldésének határideje
Döntő
2018. április 13.  


  Az első Villany-Ász verseny:

HÍREK
Felhívás tehetséges diákok számára
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara két felhívást tett közzé iskolák és tehetséges diákok számára: Mutassa be iskolája tehetségeit a XI. Szakma Sztár Fesztiválon! Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!
tovább >>

Elérhető az AutóMánia verseny totója
Megnyitottuk az AutóMánia szakmaismereti verseny jelentkezési felületét, valamint a verseny első fordulójának feladatsorát, melyet 2018. február 19-ig lehet elérni.
tovább >>

Vidéki iskola diákja lett a közönségdíjas alkotó
A 3D és Én kreatív versenyen a legtöbb közönségszavazatot a Kereszt c. modell kapta. A modell készítője egy vidéki iskolában tanuló diák, aki 2018. február 1-jén kapta meg jutalmát.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: