Elkezdődnek a szakmaismereti versenyek Baranyában!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara immár kilencedik alkalommal szervezi meg a gépipari (Gép-ésszel), harmadik alkalommal az elektronikai, elektrotechnikai szakmaismereti versenyt (Villany-ász) és második alkalommal a közlekedésgépészeti szakmaismereti versenyt (AutóMánia) és első alkalommal az építőipari szakmaismereti versenyt (Épít-Ésszel) a baranyai általános iskolák diákjai számára. A versenyek célja a szakterületek és a hiányszakmák megismertetése a pályaválasztás előtt álló diákokkal.

A háromfordulós pályaválasztási versenyek lehetőséget adnak a különböző szakmákkal való ismerkedésre. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyeket, akik érdeklődnek a fent említett szakmacsoportok iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A versenyekre háromfős csapatok jelentkezését várjuk. Egy általános iskolából versenyenként maximum két csapat jelentkezését tudjuk elfogadni.

A négy különböző szakterületet ismertető verseny első fordulója egy szakmai kérdésből álló kérdőív, melyeket a versenyek neveire kattintva lehet elérni. A legalább 85%-ot teljesítő csapatok jutnak tovább a második fordulóba. A felkészítő tanárokkal egyeztetett üzemlátogatásokról megadott szempontok szerint prezentációt készítenek a csapatok. A döntőbe jutó csapatok 10 állomáson oldanak meg feladatokat.

 

HÍREK
„más szemüvegen” keresztül látni a pályaorientációt
Ugyan már...engem nem szippant be semmi digitális kütyü. Ura vagyok a helyzetnek, no meg önmagamnak. Mondom magamban mindezt és közben harmadszorra csatolom fel a VR szemüveget...és indítom a játékot.
tovább >>

Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon
tovább >>

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: