Gép-ésszel IX.

A Gép-Ésszel Baranyában elnevezésű gépipari vetélkedő évek óta nagy sikert arat a pályaválasztás előtt álló 6., 7. és 8. osztályos tanulók között. A verseny célja a gépipari szakterület és a szakterülethez tartozó hiányszakmák megismertetése, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén már 9. alkalommal rendez meg.

A háromfordulós Gép-ésszel IX. verseny lehetőséget ad a gépipari szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A vesenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk.

ELSŐ FORDULÓ 2019. február 11. és február 25. között

A Gép-ésszel Baranyában verseny első fordulója egy 13+1 kérdésből álló totó, melyet az alábbi szövegre kattintva lehet elérni február 11-én hétfőn 08.00-tól.

GÉP-ÉSSZEL TOTÓ ÉS A JELENTKEZÉS INDÍTÁSA

Az 1. forduló és a jelentkezés 2019. február 25-én 12.00-kor zárul, csak az eddig beérkező űrlapokat tudjuk elfogadni.
Eredményhirdetés 2019. február 25-én, 16.00-ig
Azok a csapatok jutnak tovább, melyek legalább 85%-os eredményt érnek el.
Minden csapat csak egyszer töltheti ki a totót. Amennyiben többször tölti ki, akkor abban az esetben az elsőt tekintjük elfogadottnak!

Egy általános iskolából maximum két csapat jelentkezhezését tudjuk elfogadni.

MÁSODIK FORDULÓ - 2019. március 4. és március 20. között

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban 2019. március 4. és március 20. között előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak gépiparhoz kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, megtekinthetik a kész termékeket.

Az üzemlátogatásról egy megadott szempontsor alapján prezentációt kell készíteni. A prezentáció  leadási határideje március 26. A zsűri döntését 2019. március 29 tesszük közzé. Idén 1-3 perces kisfilmet is lehet készíteni plusz pontokért! A film készítési szempontokat, javaslatokat, tippeket és a prezentációhoz szükséges szempontsorokat az üzemlátogatás előtt megkapja a csapat.

DÖNTŐ -  2019. április 5.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2019. április 5-én Pécsett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában tartandó döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni. A döntőn a II. fordulón beadott prezentációt 5 percben elő is kell adnia a csapatnak.

A döntőbe jutott csapatok és segítő tanáraik a versenyt támogató cégektől értékes ajándékokat kapnak! Emellett a 10 csapat a győri Technics Playground robotika oktatóközpont megtekintésével egybekötött jutalom kiránduláson vehet részt!

 

A verseny ütemterve

Jelentkezés és totó
2019. február 25. 12.00 Szakmaismereti totó beküldésének határideje
2019. február 25. 16.00-ig Szakmaismereti totó eredményeinek közzététele, továbbjutó csapatok listájának közzététele.

Üzemlátogatások

2019. március 4 - 2019. március 20. Üzemlátogatások
2019. március 26. Üzemlátogatásokról készített látogatási naplók beküldésének határideje
2019. április 5.
 Döntő

 

 

 

A 2018-as Gép-Ésszel döntője:

A hetedik Gép-ésszel verseny:

 

HÍREK
Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>

Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: