Gép-ésszel VIII.

A Gép-Ésszel Baranyában elnevezésű gépipari vetélkedő évek óta nagy sikert arat a pályaválasztás előtt álló 6., 7. és 8. osztályos tanulók között. A verseny célja a gépipari szakterület és a szakterülethez tartozó hiányszakmák megismertetése, melyet a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén már 8. alkalommal rendez meg.

A háromfordulós Gép-ésszel VIII. verseny lehetőséget ad a gépipari szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A vesenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk. Egy általános iskolából maximum két csapat jelentkezhezését tudjuk elfogadni.

A Gép-ésszel verseny első fordulója egy 13+1 kérdésből álló

totó, melyet erre a képre vagy ide kattintva
(tartalmazza a jelentkezési lapot is)

lehet elérni február 5-ig. A legalább 85%-ot teljesítő csapatok jutnak tovább a második fordulóba! A felkészítő tanárokkal egyeztetett, általunk szervezett üzemlátogatáson szerzett tapasztalataikat mutatják be a diákok egy látogatási naplóban. A szempontokat megadjuk, de a bemutatás módját a diákokra bízzuk. (Lehet papír alapú, prezi és bemutató (*.pps) is, melyeket az esetleges megjelenítési hibák miatt *.pdf formátumban is szeretnénk kérni.) A 10 legkreatívabb, legjobb látogatási naplót beadó csapat jut tovább a következő fordulóba. Végül a döntőbe jutó csapatok 10 állomáson oldanak meg feladatokat.

A döntőbe jutó csapatok jutalma kirándulás a Szakma Sztár Fesztivál egyik napjára.

I. forduló eredményei

A Gép-Ésszel VIII. versenyre összesen 25 csapat jelentkezett, melyből 20 csapat jutott tovább a második fordulóba, a neveik dőlt betűkkel olvashatók. Az alábbiakban közöljük a csapatok által elért eredményeket:

Csapat neve Elért pontszám
Fekete  14
Gépászok 14
Hellboys 14
HETÉNYI GÉP - ÁSZOK 14
Rozsdás fogaskerék 14
Supergirls 14
Terminátorok 14
Turbócsigák 14
Apacsavar 13
GÉPÉSZ-TRIÓ 13
Gépmesterek 13
hegesztő hármas 13
Hidraulikus Triók  13
MESTER-HÁRMAS 13
Ötvözetek 13
Vasas brigád 13
Dugattyúk 12
Fogaskerék 12
Rendíthetetlen ólomkatonák 12
Technocool 12
   
50 köbcentis 11
#Kovács  10
#DARUMESTEREK 10
Gépészeti Mesterek 8
Őrült robotok 6

 

A totó helyes megoldásai ITT tekinthetők meg.

Gratulálunk a továbbjutó csapatoknak!

Minden jelentkező csapatot kiértesítünk emailben is 2018. február 6-án. A továbbjutó csapatok felkészítő tanárait hamarosan keressük a második fordulóval kapcsolatos információkkal kapcsolatosan.

 

A verseny ütemterve

Jelentkezés és totó
2018. január 23. Szakmaismereti totó meghirdetése (kitöltésével történik a jelentkezés is)
2018. február 5. Szakmaismereti totó beküldésének határideje
2018. február 6. Szakmaismereti totó eredményeinek közzététele, továbbjutó csapatok listájának közzététele.

Üzemlátogatások

2018. február 7-március 16. Üzemlátogatások
2018. március 30. Üzemlátogatásokról készített látogatási naplók beküldésének határideje
Döntő
2018. április 6.  

 

A hetedik Gép-ésszel verseny:

HÍREK
Felhívás tehetséges diákok számára
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara két felhívást tett közzé iskolák és tehetséges diákok számára: Mutassa be iskolája tehetségeit a XI. Szakma Sztár Fesztiválon! Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!
tovább >>

Elérhető az AutóMánia verseny totója
Megnyitottuk az AutóMánia szakmaismereti verseny jelentkezési felületét, valamint a verseny első fordulójának feladatsorát, melyet 2018. február 19-ig lehet elérni.
tovább >>

Vidéki iskola diákja lett a közönségdíjas alkotó
A 3D és Én kreatív versenyen a legtöbb közönségszavazatot a Kereszt c. modell kapta. A modell készítője egy vidéki iskolában tanuló diák, aki 2018. február 1-jén kapta meg jutalmát.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: