AutóMánia II.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Villany-ász és a Gép-ésszel verseny mintájára rendezi meg az Autómánia versenyt az általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói számára. A verseny célja az autótechnikai szakterület és a szakterülethez tartozó szakmák megismertetése.

A háromfordulós AutóMánia verseny lehetőséget ad a járművekkel foglalkozó szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések és a járműjavítás iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A versenyre háromfős csapatok jelentkezését várjuk.

ELSŐ FORDULÓ 2019. február 18. és március 6. között

Az AutóMánia verseny első fordulója egy 13+1 kérdésből álló totó, melyet az alábbi szövegre kattintva lehet elérni február 18-án hétfőn 08.00-tól.

AUTÓMÁNIA TOTÓ ÉS A JELENTKEZÉS INDÍTÁSA

Az 1. forduló és a jelentkezés 2019. március 6-án 12.00-kor zárul, csak az eddig beérkező űrlapokat tudjuk elfogadni.
Eredményhirdetés 2019. március 6-án 16.00-ig
Azok a csapatok jutnak tovább, melyek legalább 86%-os eredményt érnek el.
Minden csapat csak egyszer töltheti ki a totót. Amennyiben többször tölti ki, akkor abban az esetben az elsőt tekintjük elfogadottnak!

Egy általános iskolából maximum két csapat jelentkezhezését tudjuk elfogadni.

MÁSODIK FORDULÓ - 2019. március 11. és március 26. között

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban március 11. és március 26. között előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak az gépjárműiparhoz kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, megtekinthetik a javítóműhelyeket, esetlegesen az autószalonokat.

Az üzemlátogatásról egy megadott szempontsor alapján prezentációt kell készíteni. A prezentáció  leadási határideje április 2. A zsűri döntését 2019. április 4.-én tesszük közzé. Idén 1-3 perces kisfilmet is lehet készíteni plusz pontokért! A film készítési szempontokat, javaslatokat, tippeket és a prezentációhoz szükséges szempontsorokat az üzemlátogatás előtt megkapja a csapat.

DÖNTŐ -  2019. április 11.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2019. április 11-én Pécsett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában tartandó döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni. A döntőn a II. fordulón beadott prezentációt 5 percben elő is kell adnia a csapatnak.

A döntőbe jutott csapatok és segítő tanáraik a versenyt támogató cégektől értékes ajándékokat kapnak! Emellett a 10 csapat 2019. május 3-án a győri AUDI gyár megtekintésével egybekötött jutalom kiránduláson vehet részt!

 

A verseny ütemterve

Jelentkezés és totó
2019. február 18. Szakmaismereti totó meghirdetése (kitöltésével történik a jelentkezés is)
2019. március 6. 12.00 Szakmaismereti totó beküldésének határideje
2019. március 6. 12.00, 16.00 Szakmaismereti totó eredményeinek közzététele, továbbjutó csapatok listájának közzététele.
2019. március 11- március 26. Üzemlátogatások
2019. április 2. Üzemlátogatásokról készített látogatási naplók beküldésének határideje
2019. április 4.
Üzemlátogatásokról készített látogatási naplók értékelése
2019. április 11.  Döntő

 

HÍREK
Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>

Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: