Hírek

<<< Vissza

2018.05.18

A leglányosabb pályaorientációs nap: TechCsajok


Közel 300 baranyai középiskolás diáklány vett részt a TechCsajokon. A rendezvény célja a műszaki és természettudományos szakterületek népszerűsítése a lányok körében.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara által szervezett TechCsajok pécsi rendezvényére tegnap került sor a Tudásközpontban, melynek fő támogatója a Hauni Hungária Gépgyártó Kft. A rendezvény célja, hogy felkeltse a pályaválasztás előtt álló lányok érdeklődését a műszaki és természettudományos közép- és felsőfokú képzések iránt. A Hauni Hungária ügyvezetője, Katona Gábor, nyitóbeszédében elmondta: a pécsi vállalat életében kiemelkedő fejlődés történt az elmúlt időszakban, melyet erősít a magas számú dolgozói felvétel, azonban a probléma, hogy csak férfiak jelentkeznek a meghirdetett pozíciókra.

Persze vannak kivételek! Négy olyan TechCsajjal beszélgetett a pódiumon Szujó Zoltán, akik a köztudatban férfiasnak gondolt szakterületen állják meg nap mint nap a helyüket: Álló Krisztina a KONTAKT-Elektro Kft., Dombi Margit a Henkel Magyarország Kft, Hajduk Zsófia az Agóra Tudományos Élményközpont és Salamon Erika a Hauni Hungária színeiben mutatták be, hogy nem csak a férfiaknak testhezálló a műszaki és természettudományos szakterület.

A pódiumbeszélgetés után a cégeknél interaktív feladatokkal várták a lányokat, hogy felkeltsék a férfias szakterületek iránt az érdeklődésüket. Kiállítóként többek között a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs területen dolgozó kolléganői is részt vettek a rendezvényen.


Kapcsolódó weboldalak:

TechCsajok Pécs
Nagy az érdeklődés a TechCsajok iránt

HÍREK
Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>

OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: