Hírek

<<< Vissza

2018.01.24

Felhívás szakmaismereti versenyekre


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara meghirdeti szakmaismereti versenyeit, melyekre Baranya megyei általános iskolába járó 6., 7. és 8. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A Gép-ésszel versenyre már a héttől, a Villany-ász versenyre 2018. január 29-től, az Autómánia versenyre 2018. február 5-től lehet jelentkezni.

A három különböző (gépipari, elektronikai/elektrotechnikai és járműtechnikai) szakterület köré épülő verseny célja a szakmacsoportokhoz tartozó szakképesítések és hiányszakmák megismertetése a diákokkal, valamint figyelmük felkeltése a hiányszakmák iránt.
 
A versenyekre olyan 6., 7. és 8. osztályos diákokból alakult háromfős csapatok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a gépipari, elektronikai/elektrotechnikai, valamint a járművekkel foglalkozó szakképesítések iránt, illetve akik még bizonytalanok a pályaválasztásban.

A következő versenyeket indítjuk el:

  • Gép-ésszel VIII. (gépipar) – jelentkezési határidő: 2018. február 5.
  • Villany-ász II. (elektronika, elektrotechnika) – jelentkezési határidő: 2018. február 12.
  • Autómánia (autótechnikai, autóipar) – jelentkezési határidő: 2018. február 19.

(A jelentkezésekhez szükséges egy felkészítő tanár elérhetőségeinek megadása.)

Egy iskolából versenyenként maximum 2 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Ugyanaz a csapat több szakmaismereti versenyre is jelentkezhet.
 
A versenyek 3 fordulóból állnak, melyek pontos időpontjai az alábbi linken Felhívás a versenyekre találhatóak!

1.    forduló: totó

A palyavalasztasbaranya.hu oldalon közzétett jelentkezési lappal ellátott totó kitöltése az oldalon megadott határidőig. A második fordulóba a legalább 85%-ot elérő csapatok jutnak tovább.

2.    forduló: üzemlátogatási napló

Egy látogatási naplót kell készíteniük a csapatoknak, melyben az általunk szervezett üzemlátogatáson tapasztaltakat mutatják be a diákok. A szempontokat megadjuk, de a bemutatás módját a diákokra bízzuk. (Lehet papír alapú, prezi és bemutató (*.pps) is, melyeket az esetleges csúszások miatt *.pdf formátumban is szeretnénk kérni.) A 10 legkreatívabb, legjobb látogatási naplót beadó csapat jut tovább a következő fordulóba.

3.    forduló: döntő

A döntőbe jutó csapatok 10 állomáson végeznek játékos, kreativitást igénylő feladatokat.

A Gép-ésszel és a Villany-ász versenyek döntős csapatainak jutalma kirándulás a Szakma Sztár Fesztivál egyik napjára, az Autómánia verseny döntőseinek pedig egynapos kirándulás egy magyarországi autógyárba.

Várjuk a Baranya megyei általános iskolák csapatainak jelentkezését!

 

További információk:

Előző évi versenyek videói:
 

Gép-ésszel Baranyában VII:

HÍREK
Felhívás tehetséges diákok számára
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara két felhívást tett közzé iskolák és tehetséges diákok számára: Mutassa be iskolája tehetségeit a XI. Szakma Sztár Fesztiválon! Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!
tovább >>

Elérhető az AutóMánia verseny totója
Megnyitottuk az AutóMánia szakmaismereti verseny jelentkezési felületét, valamint a verseny első fordulójának feladatsorát, melyet 2018. február 19-ig lehet elérni.
tovább >>

Vidéki iskola diákja lett a közönségdíjas alkotó
A 3D és Én kreatív versenyen a legtöbb közönségszavazatot a Kereszt c. modell kapta. A modell készítője egy vidéki iskolában tanuló diák, aki 2018. február 1-jén kapta meg jutalmát.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: