Hírek

<<< Vissza

2018.01.24

Felhívás szakmaismereti versenyekre


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara meghirdeti szakmaismereti versenyeit, melyekre Baranya megyei általános iskolába járó 6., 7. és 8. osztályos diákok jelentkezését várjuk. A Gép-ésszel versenyre már a héttől, a Villany-ász versenyre 2018. január 29-től, az Autómánia versenyre 2018. február 5-től lehet jelentkezni.

A három különböző (gépipari, elektronikai/elektrotechnikai és járműtechnikai) szakterület köré épülő verseny célja a szakmacsoportokhoz tartozó szakképesítések és hiányszakmák megismertetése a diákokkal, valamint figyelmük felkeltése a hiányszakmák iránt.
 
A versenyekre olyan 6., 7. és 8. osztályos diákokból alakult háromfős csapatok jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a gépipari, elektronikai/elektrotechnikai, valamint a járművekkel foglalkozó szakképesítések iránt, illetve akik még bizonytalanok a pályaválasztásban.

A következő versenyeket indítjuk el:

  • Gép-ésszel VIII. (gépipar) – jelentkezési határidő: 2018. február 5.
  • Villany-ász II. (elektronika, elektrotechnika) – jelentkezési határidő: 2018. február 12.
  • Autómánia (autótechnikai, autóipar) – jelentkezési határidő: 2018. február 19.

(A jelentkezésekhez szükséges egy felkészítő tanár elérhetőségeinek megadása.)

Egy iskolából versenyenként maximum 2 csapat jelentkezését tudjuk elfogadni. Ugyanaz a csapat több szakmaismereti versenyre is jelentkezhet.
 
A versenyek 3 fordulóból állnak, melyek pontos időpontjai az alábbi linken Felhívás a versenyekre találhatóak!

1.    forduló: totó

A palyavalasztasbaranya.hu oldalon közzétett jelentkezési lappal ellátott totó kitöltése az oldalon megadott határidőig. A második fordulóba a legalább 85%-ot elérő csapatok jutnak tovább.

2.    forduló: üzemlátogatási napló

Egy látogatási naplót kell készíteniük a csapatoknak, melyben az általunk szervezett üzemlátogatáson tapasztaltakat mutatják be a diákok. A szempontokat megadjuk, de a bemutatás módját a diákokra bízzuk. (Lehet papír alapú, prezi és bemutató (*.pps) is, melyeket az esetleges csúszások miatt *.pdf formátumban is szeretnénk kérni.) A 10 legkreatívabb, legjobb látogatási naplót beadó csapat jut tovább a következő fordulóba.

3.    forduló: döntő

A döntőbe jutó csapatok 10 állomáson végeznek játékos, kreativitást igénylő feladatokat.

A Gép-ésszel és a Villany-ász versenyek döntős csapatainak jutalma kirándulás a Szakma Sztár Fesztivál egyik napjára, az Autómánia verseny döntőseinek pedig egynapos kirándulás egy magyarországi autógyárba.

Várjuk a Baranya megyei általános iskolák csapatainak jelentkezését!

 

További információk:

Előző évi versenyek videói:
 

Gép-ésszel Baranyában VII:

HÍREK
IT és TI informatikai előadás sorozat
Idén második alkalommal kerül megrendezésre az informatikai előadássorozat.
tovább >>

Nyílt nap a Hauni Hungariánál 2018. szeptember 22.-én
A világ műszaki élvonala egy karnyújtásnyira – gyere el, nézd meg, próbáld ki!
tovább >>

Élményalapú tanulás – II. Pécsi Tanuló Fesztivál
Szeptember 21-én 13 órától a Kossuth téren a gyerekek részére önismereti foglalkozásokkal, szüleiknek rendhagyó továbbtanulási szülői értekezlettel készül a kamara pályaorientációs csapata.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: