Hírek

<<< Vissza

2018.07.11

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor


A 2018. júniusának utolsó hetében került megrendezésre a Fedezd fel Önmagad! pályaválasztási tábor. A táborban különböző szakterületeket érintő programokon és üzemlátogatásokon vettek részt a 6-7. osztályos gyerekek, akik életre szóló tapasztalatokat és élményeket szereztek a héten.

A tábor első napján a gyermekek egy rövid bemutatkozás után Monoszlainé Bors Ágnes vezetésével önismereti tréningen vettek részt, majd délután Schlepp Péter robotika és programozás ismereteket tartott.

Kedden a PÉTÁV Kft.-nél és a Tettye Forrásház Zrt.-nél interaktív üzemlátogatásokon, délután egy kis séta kíséretében közös fagyizáson vettek részt a táborozók.

Szerdán a Dovida Kft. reklámnyomdai tevékenységét ismerték meg a gyerekek, ahol saját maguk is elvégezhettek bizonyos munkafázisokat: kitűzőket készítettek, könyvjelzőre mágnest ragasztottak, majd délután a Tettye téri játszótéren kapcsolódtak ki.

Csütörtökön a táborozók az Erla Sound & Light Bt.-nél megismerték a filmkészítés lépéseit, mi a feladata a vágónak, rendezőnek, a gyártásvezetőnek és milyen végzettség kell ezekhez a munkákhoz. Megtekinthettük, hol készül a „Felsős” c. ismeretterjesztő televíziós magazin. Az éjjeltől reggelig szakadó eső elmosta a tervezett Mecsextrém Park látogatását, helyette az Apolló Játszóházban szereztek vidám élményeket a gyerekek.

Pénteken az Autócity Zrt.-nél a járművekkel foglalkozó szakemberek munkavégzésébe nyertek betekintést a résztvevők, a szakmai minivetélkedőn a jó válaszokat fagyival jutalmazta a cég.

A tábort Monoszlainé Bors Ágnes összefoglaló pályaorientációs tréningje zárta. Búcsúzóul egy nagyot játszottak a táborozók a játszóházban.

A pályaorientációs tábor a NŐNAP 365 - Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal” című, EFOP-1.2.9-17-2017-00102 azonosító számú projekt keretében valósult meg. Köszönjük a Magyar Állam és az Európai Unió támogatását.

Képgaléria megtekinthető a Pályaválasztás Baranyában Facebook oldalon.

HÍREK
Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon
tovább >>

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.
tovább >>

Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: