Hírek

<<< Vissza

2018.03.27

Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg! - Szakmák éjszakája Baranyában


Megtapasztalnád, milyen mester lennél? Nem csak néznéd, hanem ki is próbálnád milyen a gyakorlatban egy munkatevékenység? Ha nem csak az előadásszerű középiskolai nyílt napokra vágysz, hanem interaktív információszerzésre, vegyél részt Te is a Szakmák éjszakáján 2018. április 13-án 18:00-22:00 óra között!

A Szakmák éjszakája több száz színes programmal nyújt élményt és ad információt az érdeklődők számára az ország egész területén. Baranya megyében Bólyban, Komlón, Mohácson, Pécsett, Pécsváradon, Sásdon és Siklóson lehet résztvenni a szakmaismereti és információs programokon. Egy kis ízelítő a baranyai programokból a teljesség igénye nélkül: Komlón Tervezz saját kulcstartót! Saját ötleteidet beépítve elkészítheted és hazaviheted a 3D nyomtatóval létrehozott munkádat; Mohácsi Radnótiban Kicsi és nagy kereplők készítése szakmai irányítás mellett, Pécsváradon Lesz sütnivalód?! - kolbásztöltés felsőfokon, vákuum alatt; Pécsett a Zipernowskyban A webhelyesarcúak. Hogyan tudasd a világgal, hogy mit tudsz, mid van, mire vagy képes? Készítsünk webalpot! az Angsterben "Iron man" – Lemezhulladékból szobor készítése modellek alapján.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara vidékiek igénye esetén autóbusszal segíti az érdeklődő diákok el-, és hazajutását, mellyel kapcsolatosan pályaorientációs tanácsadóinktól Purger Valériától a +36 72 507 127 számon vagy Strasz Esztertől a +36 72 507 153 telefonszámon lehet információt kérni.

Plakát

A programokról bővebb információk szerezhetők az alábbi weboldalakon:

Pécsi Szakképzési Centrum kapcsolódó oldala

Szakmák éjszakája 2018

 

HÍREK
„Fedezd fel Önmagad!” - Pályaorientációs tábor
2018. június 25-29 között egyhetes pályaorientációs tábort szervez a kamara 5-6-7. osztályos általános iskolás gyermekek részére.
tovább >>

Mi is kipróbáltuk magunkat a Szakmák Éjszakáján
Magyarország 166 településén – többek között Pécsett is – izgalmas programok várták a Szakmák Éjszakája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat 2018. április 13-án. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által harminc vidéki diák jutott el a rendezvényre.
tovább >>

Kanizsaiak a Villany-ászok
2018. április 13-án tartotta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Villany-Ász Szakmaismereti Verseny döntőjét. A verseny győztese a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kanizsai Dorottya Általános Iskolájának csapata lett.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: