Hírek

<<< Vissza

2017.10.31

Versenyfelhívás a középiskolai Országos „Diákvállalkozó” vetélkedőre


A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által másodszorra is megszervezésre kerül az Országos Diákvállalkozói Verseny. A jelentkezés feltétele egy olyan 4 fős csapat, akik sikeres képzeletbeli vállalkozást hoznak létre.

A verseny központi témaköre: a mikrohitel.

A verseny leírása:
A verseny során a marketingtudást és az üzleti képességeket is tesztelik. A felkészüléshez szükséges tananyagot regisztráció után rendelkezésre bocsátják.

A verseny két fordulóból áll:
Az első nevezési feladat során a csapatnak ki kell találnia egy valós adatokon alapuló, az életben is megvalósítható társas vállalkozást. A vállalkozás kezdő tőkéje legfeljebb 5 millió Ft, melyhez pl. indokolt összegű hitelt lehet igényelni. A vállalkozáshoz az on-line tananyag alapján egy üzleti modellt, a kitalált céget bemutató image filmet, TV spot reklámot, és egy hozzá illő logót, illetve egy a csapat tagjait és az iskolát bemutató kisfilmet kell készíteni.

A döntőbe régiónkénti összesítés során összesen 11 csapatot választ ki a zsűri, illetve egy további csapat közönségszavazás során kerül be. A döntőbe jutott diákok elkészítik a vállalkozásuk plakátját, és megadott tananyaghoz kapcsolódóan feladatokat fognak megoldani.

Az első három helyezettet laptoppal, tablettel és okostelefonnal jutalmazzák, és további különdíjak is kiosztásra kerülnek (fejhallgatók, bluetooth-os hangsugárzók stb).

 

Regisztráció ideje: 2017. november 10.

Első fordulóra a feladat beküldési határideje: 2017. december 10.

A legjobb 11 csapat kihirdetése, közönségszavazás kezdete: 2018. február 6. 10:00

Közönségszavazás vége, döntősök kihirdetése: 2018. február 13. 10:00

A döntő várható időpontja: 2018. március 24.

 

További információk szerezhetők a verseny weboldalán vagy a info@rva.hu címen, illetve a 22/518-010 telefonszámon.

 

HÍREK
Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>

OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: