Hírek

<<< Vissza

2019.01.09

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával


Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban

Adventi időszakban sokféle kézműves foglalkozással lehet ráhangolódni az ünnepekre, azonban a Zipernowszky Károly Szakgimnázium pedagógusai egészen különleges és formabontó módját választották a kreatív munkának. Fenyőfa formájú nyomtatott áramkörön különböző led fényeket rögzítettek, így egy egyedi, izgalmas világító karácsonyfával mehettek haza a bátor diákok. A rendhagyó technika órát a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulóknak hirdette meg az Iparkamara pályaorientációs csapata és a szakgimnázium közösen, melyre nagy volt az érdeklődés. A hangulat ugyan ünnepi volt, de a szakgimnázium pedagógusai nagyon komoly szakmai tartalommal töltötték meg a délutánt. Lépésről-lépésre állították össze a karácsonyfát a gyerekekkel, közben az elektronika, elektrotechnika érdekes világával, alapanyagaival, eszközeivel és szakszavaival ismerkedhettek a diákok. A nyomtatott áramkört és a tartozékokat a kamara önkéntes tagja a Z Elektronika Kft biztosította. Az elektronikai műszerész és az elektronikai technikus Baranya megyében is hiányszakma. Óriási igény volna a munkaerőpiacon a jól képzett szakemberekre ezen a területen is. Ezzel a különleges technika órával a kamara és a szakgimnázium célja az volt, hogy megismerkedjenek a diákok a szakmával, közelebb kerüljenek az elektronika világához.
HÍREK
Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon
tovább >>

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.
tovább >>

Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: