Hírek

<<< Vissza

2018.07.19

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása


A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.

Kamaránk a Bártfa utcai Általános Iskolával közösen pályaorientációs tábort szervezett 6-7 osztályos tanulók számára. A szakmákat idén az informatika szemszögéből közelítettük meg. Az alapvető cél az volt, hogy rávilágítsunk, az informatika minden szakmában „ott” van, nem tudjuk és nem is kell kizárni a létét, sőt együtt kell vele dolgoznunk.

A mostani 13-14 éves gyerekek nem jönnek „frászba” a digitális világ által felkínált újdonságoktól, sőt vakmerően és magabiztosan vágnak bele minden olyan feladatba, amiben van egy kis „kütyühasználat”.

A tábor első napján a Tettye Forrásház Zrt.-nél jártunk, megnéztük, hogy miként működik egy diszpécser iroda. Milyen informatikai rendszer irányítja a bejövő hívásokat, hogy mihamarabb megoldódjon a felmerült probléma. A Laptop Szalon munkatársai drónnal és érdekes informatikai játékokkal nyűgözték le a gyerekeket, míg a Webstar Csoport élő játékra hívta a táborozókat, de offline módban. IT Service Hungary Kft.-nél barangolva megismerhették a gyerekek mivel is foglalkozik ez a hatalmas vállalkozás, végül a Z Elektronika mutatta meg, hogy a gyártósori robotoknak nincs is feje és szeme, mégis robotok.

A tábor összegzéseként a gyerekek belátták, hogy az informatika igenis izgalmas szakma, mindenhol szükség van rá és az informatikus mégsem kockafejű...

HÍREK
Informatika és a hagyományos szakmák találkozása
A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.
tovább >>

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor
A 2018. júniusának utolsó hetében került megrendezésre a Fedezd fel Önmagad! pályaválasztási tábor. A táborban különböző szakterületeket érintő programokon és üzemlátogatásokon vettek részt a 6-7. osztályos gyerekek, akik életre szóló tapasztalatokat és élményeket szereztek a héten.
tovább >>

Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! tábor
Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! pályaorientációs tábor. A tábor férőhelyei hamar beteltek, a gyerekek izgatottan várják a programokat.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: