Hírek

<<< Vissza

2018.07.19

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása


A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.

Kamaránk a Bártfa utcai Általános Iskolával közösen pályaorientációs tábort szervezett 6-7 osztályos tanulók számára. A szakmákat idén az informatika szemszögéből közelítettük meg. Az alapvető cél az volt, hogy rávilágítsunk, az informatika minden szakmában „ott” van, nem tudjuk és nem is kell kizárni a létét, sőt együtt kell vele dolgoznunk.

A mostani 13-14 éves gyerekek nem jönnek „frászba” a digitális világ által felkínált újdonságoktól, sőt vakmerően és magabiztosan vágnak bele minden olyan feladatba, amiben van egy kis „kütyühasználat”.

A tábor első napján a Tettye Forrásház Zrt.-nél jártunk, megnéztük, hogy miként működik egy diszpécser iroda. Milyen informatikai rendszer irányítja a bejövő hívásokat, hogy mihamarabb megoldódjon a felmerült probléma. A Laptop Szalon munkatársai drónnal és érdekes informatikai játékokkal nyűgözték le a gyerekeket, míg a Webstar Csoport élő játékra hívta a táborozókat, de offline módban. IT Service Hungary Kft.-nél barangolva megismerhették a gyerekek mivel is foglalkozik ez a hatalmas vállalkozás, végül a Z Elektronika mutatta meg, hogy a gyártósori robotoknak nincs is feje és szeme, mégis robotok.

A tábor összegzéseként a gyerekek belátták, hogy az informatika igenis izgalmas szakma, mindenhol szükség van rá és az informatikus mégsem kockafejű...

HÍREK
„más szemüvegen” keresztül látni a pályaorientációt
Ugyan már...engem nem szippant be semmi digitális kütyü. Ura vagyok a helyzetnek, no meg önmagamnak. Mondom magamban mindezt és közben harmadszorra csatolom fel a VR szemüveget...és indítom a játékot.
tovább >>

Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon
tovább >>

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: