Hírek

<<< Vissza

2018.07.19

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása


A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.

Kamaránk a Bártfa utcai Általános Iskolával közösen pályaorientációs tábort szervezett 6-7 osztályos tanulók számára. A szakmákat idén az informatika szemszögéből közelítettük meg. Az alapvető cél az volt, hogy rávilágítsunk, az informatika minden szakmában „ott” van, nem tudjuk és nem is kell kizárni a létét, sőt együtt kell vele dolgoznunk.

A mostani 13-14 éves gyerekek nem jönnek „frászba” a digitális világ által felkínált újdonságoktól, sőt vakmerően és magabiztosan vágnak bele minden olyan feladatba, amiben van egy kis „kütyühasználat”.

A tábor első napján a Tettye Forrásház Zrt.-nél jártunk, megnéztük, hogy miként működik egy diszpécser iroda. Milyen informatikai rendszer irányítja a bejövő hívásokat, hogy mihamarabb megoldódjon a felmerült probléma. A Laptop Szalon munkatársai drónnal és érdekes informatikai játékokkal nyűgözték le a gyerekeket, míg a Webstar Csoport élő játékra hívta a táborozókat, de offline módban. IT Service Hungary Kft.-nél barangolva megismerhették a gyerekek mivel is foglalkozik ez a hatalmas vállalkozás, végül a Z Elektronika mutatta meg, hogy a gyártósori robotoknak nincs is feje és szeme, mégis robotok.

A tábor összegzéseként a gyerekek belátták, hogy az informatika igenis izgalmas szakma, mindenhol szükség van rá és az informatikus mégsem kockafejű...

HÍREK
IT és TI informatikai előadás sorozat
Idén második alkalommal kerül megrendezésre az informatikai előadássorozat.
tovább >>

Nyílt nap a Hauni Hungariánál 2018. szeptember 22.-én
A világ műszaki élvonala egy karnyújtásnyira – gyere el, nézd meg, próbáld ki!
tovább >>

Élményalapú tanulás – II. Pécsi Tanuló Fesztivál
Szeptember 21-én 13 órától a Kossuth téren a gyerekek részére önismereti foglalkozásokkal, szüleiknek rendhagyó továbbtanulási szülői értekezlettel készül a kamara pályaorientációs csapata.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: