Hírek

<<< Vissza

2018.07.19

Informatika és a hagyományos szakmák találkozása


A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.

Kamaránk a Bártfa utcai Általános Iskolával közösen pályaorientációs tábort szervezett 6-7 osztályos tanulók számára. A szakmákat idén az informatika szemszögéből közelítettük meg. Az alapvető cél az volt, hogy rávilágítsunk, az informatika minden szakmában „ott” van, nem tudjuk és nem is kell kizárni a létét, sőt együtt kell vele dolgoznunk.

A mostani 13-14 éves gyerekek nem jönnek „frászba” a digitális világ által felkínált újdonságoktól, sőt vakmerően és magabiztosan vágnak bele minden olyan feladatba, amiben van egy kis „kütyühasználat”.

A tábor első napján a Tettye Forrásház Zrt.-nél jártunk, megnéztük, hogy miként működik egy diszpécser iroda. Milyen informatikai rendszer irányítja a bejövő hívásokat, hogy mihamarabb megoldódjon a felmerült probléma. A Laptop Szalon munkatársai drónnal és érdekes informatikai játékokkal nyűgözték le a gyerekeket, míg a Webstar Csoport élő játékra hívta a táborozókat, de offline módban. IT Service Hungary Kft.-nél barangolva megismerhették a gyerekek mivel is foglalkozik ez a hatalmas vállalkozás, végül a Z Elektronika mutatta meg, hogy a gyártósori robotoknak nincs is feje és szeme, mégis robotok.

A tábor összegzéseként a gyerekek belátták, hogy az informatika igenis izgalmas szakma, mindenhol szükség van rá és az informatikus mégsem kockafejű...

HÍREK
Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>

Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: