Hírek

<<< Vissza

2015.10.14

Megjelent, hogy melyek lesznek az ösztöndíjjal támogatott szakmák a 2016/17-es tanévben


Miközben az üzemlátogatások, szakmabemutató rendezvények és a szülői értekezletek zajlottak, és arról beszélgettünk diákokkal, tanárokkal, szülőkkel, hogy mit lehet ösztöndíjjal tanulni...

... megjelent a 297/2015. (X.13.) Kormányrendelet, amely tartalmazza a 2016/17-es tanévre vonatkozó ösztöndíjjal támogatott hiányszakmákat!
 

Ahogy az már eddig is tudtuk, most először 15+5 szakma található a listán, melyek közül 15 általános iskola után választható, 5 pedig érettségihez kötött. Hogy pontosan melyek ezek a szakmák, megtekinthető itt:

Ösztöndíjjal támogatott hiányszakmák 2016/17.

HÍREK
Modern technológiák a MÁV-nál
A vasút iránt érdeklődő diákok részére ismételten megrendezésre kerül a „Modern technológiák a MÁV-nál” című Nyílt nap 2018. április 4-én, melynek témája a MÁV-csoport szolgáltatási láncának és az ehhez illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása.
tovább >>

Zajlanak a kamarai szakmaismereti versenyek
Közel száz csapat jelentkezett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében zajló gépipari, villamos ipari és járműtechnikai szakmaismereti versenyekre. A második fordulós látogatások folyamatosan zajlanak, eddig 18 csapat tett üzemlátogatást, ez a szám még csak a kezdet.
tovább >>

Felhívás tehetséges diákok számára
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara két felhívást tett közzé iskolák és tehetséges diákok számára: Mutassa be iskolája tehetségeit a XI. Szakma Sztár Fesztiválon! Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: