Hírek

<<< Vissza

2017.10.17

Első "Tájoló" Baranyában: Lánycsók


Megrendezésre került az ősz első „Tájoló” pályaorientációs napja Baranya megyében, melynek a Lánycsóki Általános és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont. A 8. osztályos tanulók hat szakterület elméleti és gyakorlati feladataival ismerkedhettek meg az egész tanítási napot felölelő rendezvény során.

2017. október 16-án tartották a Lánycsóki Általános Iskolában a „Tájoló” pályaorientációs napot. Az eseményt Varga Kata igazgatónő nyitotta meg kedves és bátorító szavaival. A felvezető után az osztályt három hatfős csoportra bontották, és az előzetesen létrehozott menetrend szerint kezdték el a szakterületek felfedezését. A szakterületetek a következők: egészségügyi-szociális, kereskedelem, kézműves, műszaki, turizmus-vendéglátás, üzlet-ügyintézés. A szakterületekkel való ismerkedés során öt-öt feladatot oldottak meg a gyerekek. A feladatok között szerepeltek egyéni és csoportos; elméleti, gyakorlati és szituációs, illetve öt- és tízperces feladatok. Egy szakterületen 45 percet töltöttek a diákok. Bár a diákok az első körben még bátortalanabbak voltak, a második, harmadik szakterülettől, amikor már felismerték a program felépítését, egyre könnyebben vették az akadályokat. Habár a program alapvető célja, hogy a nap végére a résztvevők saját tapasztalataikon keresztül megtudják, mely szakterületben érzik otthonosan magukat, és melyek azok, amelyek idegenek számukra, a Lánycsóki Általános Iskola pedagógusai elkészítik a diákok személyre szabott, írásos jellemzését is.

Kapcsolódó anyagok:

Galéria

Tájoló konzultáció és felkészülés

 

HÍREK
Építsd a jövőd!
A Pécsi SZC Pollack Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma „Építsd a jövőd!” című pályaválasztási nyílt napot szervez, melyre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara biztosítja a 2017. november 15-ig jelentkező iskolák diákjainak utazását.
tovább >>

Versenyfelhívás a középiskolai Országos „Diákvállalkozó” vetélkedőre
A Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által másodszorra is megszervezésre kerül az Országos Diákvállalkozói Verseny. A jelentkezés feltétele egy olyan 4 fős csapat, akik sikeres képzeletbeli vállalkozást hoznak létre.
tovább >>

Pályaválasztási kiállítás a Tudásközpontban
A Baranya Megyei Kormányhivatal 2017-ben is megszervezi pályaválasztási rendezvénysorozatát, mely idén szélesebb körű programkínálattal várja az érdeklődőket. A rendezvény pécsi állomásain a kamara is bemutatja pályaorientációs és humánerőforrás-fejlesztési tevékenységét.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: