Hírek

<<< Vissza

2017.10.17

Első "Tájoló" Baranyában: Lánycsók


Megrendezésre került az ősz első „Tájoló” pályaorientációs napja Baranya megyében, melynek a Lánycsóki Általános és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont. A 8. osztályos tanulók hat szakterület elméleti és gyakorlati feladataival ismerkedhettek meg az egész tanítási napot felölelő rendezvény során.

2017. október 16-án tartották a Lánycsóki Általános Iskolában a „Tájoló” pályaorientációs napot. Az eseményt Varga Kata igazgatónő nyitotta meg kedves és bátorító szavaival. A felvezető után az osztályt három hatfős csoportra bontották, és az előzetesen létrehozott menetrend szerint kezdték el a szakterületek felfedezését. A szakterületetek a következők: egészségügyi-szociális, kereskedelem, kézműves, műszaki, turizmus-vendéglátás, üzlet-ügyintézés. A szakterületekkel való ismerkedés során öt-öt feladatot oldottak meg a gyerekek. A feladatok között szerepeltek egyéni és csoportos; elméleti, gyakorlati és szituációs, illetve öt- és tízperces feladatok. Egy szakterületen 45 percet töltöttek a diákok. Bár a diákok az első körben még bátortalanabbak voltak, a második, harmadik szakterülettől, amikor már felismerték a program felépítését, egyre könnyebben vették az akadályokat. Habár a program alapvető célja, hogy a nap végére a résztvevők saját tapasztalataikon keresztül megtudják, mely szakterületben érzik otthonosan magukat, és melyek azok, amelyek idegenek számukra, a Lánycsóki Általános Iskola pedagógusai elkészítik a diákok személyre szabott, írásos jellemzését is.

Kapcsolódó anyagok:

Galéria

Tájoló konzultáció és felkészülés

 

HÍREK
OM azonosítók és tanulmányi területek jegyzéke a középfokú iskolai felvételihez

Valódi szakmák virtuális szemüvegen keresztül
Október közepén indult útnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja. November 20-án érkezik Pécsre.
tovább >>

IT és TI informatikai előadás sorozat
Idén második alkalommal kerül megrendezésre az informatikai előadássorozat.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: