Hírek

<<< Vissza

2017.10.17

Első "Tájoló" Baranyában: Lánycsók


Megrendezésre került az ősz első „Tájoló” pályaorientációs napja Baranya megyében, melynek a Lánycsóki Általános és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont. A 8. osztályos tanulók hat szakterület elméleti és gyakorlati feladataival ismerkedhettek meg az egész tanítási napot felölelő rendezvény során.

2017. október 16-án tartották a Lánycsóki Általános Iskolában a „Tájoló” pályaorientációs napot. Az eseményt Varga Kata igazgatónő nyitotta meg kedves és bátorító szavaival. A felvezető után az osztályt három hatfős csoportra bontották, és az előzetesen létrehozott menetrend szerint kezdték el a szakterületek felfedezését. A szakterületetek a következők: egészségügyi-szociális, kereskedelem, kézműves, műszaki, turizmus-vendéglátás, üzlet-ügyintézés. A szakterületekkel való ismerkedés során öt-öt feladatot oldottak meg a gyerekek. A feladatok között szerepeltek egyéni és csoportos; elméleti, gyakorlati és szituációs, illetve öt- és tízperces feladatok. Egy szakterületen 45 percet töltöttek a diákok. Bár a diákok az első körben még bátortalanabbak voltak, a második, harmadik szakterülettől, amikor már felismerték a program felépítését, egyre könnyebben vették az akadályokat. Habár a program alapvető célja, hogy a nap végére a résztvevők saját tapasztalataikon keresztül megtudják, mely szakterületben érzik otthonosan magukat, és melyek azok, amelyek idegenek számukra, a Lánycsóki Általános Iskola pedagógusai elkészítik a diákok személyre szabott, írásos jellemzését is.

Kapcsolódó anyagok:

Galéria

Tájoló konzultáció és felkészülés

 

HÍREK
Felhívás tehetséges diákok számára
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara két felhívást tett közzé iskolák és tehetséges diákok számára: Mutassa be iskolája tehetségeit a XI. Szakma Sztár Fesztiválon! Legyél te az egyik élő videós műsorvezető a Szakma Sztár Fesztiválon!
tovább >>

Elérhető az AutóMánia verseny totója
Megnyitottuk az AutóMánia szakmaismereti verseny jelentkezési felületét, valamint a verseny első fordulójának feladatsorát, melyet 2018. február 19-ig lehet elérni.
tovább >>

Vidéki iskola diákja lett a közönségdíjas alkotó
A 3D és Én kreatív versenyen a legtöbb közönségszavazatot a Kereszt c. modell kapta. A modell készítője egy vidéki iskolában tanuló diák, aki 2018. február 1-jén kapta meg jutalmát.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: