Hírek

<<< Vissza

2018.01.12

Informatikai E-nap a Zipernowskyban


2018. január 11-én tartották meg a Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában a tanév utolsó iskolakóstolgató programját, az informatikai témájú E-napot.

Korábbi írásunkban már szó esett az előző iskolakóstolgató program, az elektronika témájú gyakorlati foglalkozásról, tegnap pedig az informatika érdekességeit mutatták be rövid előadások során. Az érdeklődés az előzetes jelentkezésekhez képest növekedett, 18 diák vett részt a programon. A 8. osztályos diákokat Naszári László Zoltán, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium szakmai igazgatóhelyettese, fogadta egy rövid köszöntővel, majd 20 perces előadásokon és játékos feladatokon vettek részt az iskola különböző termeiben. Az első ismertető előadást Székely Réka tanárnő tartotta kódolás témában. A teremváltást követően Géth Norbert tanár úrral a képszerkesztés alapjait végezték közösen a diákok. Visszatérve az előző terembe Bandel Veronika tanárnő vezette be a Scratch-ben való programozás rejtelmeibe a gyerekeket egy születésnapi képeslap készítésével, ahol a gyerekek saját maguk is elkészítették az animált képeslapokat. Logika témában interaktív tábla mellett, gyakorlati - a diákokat megmozgató - példákkal színesített előadást tartott Naszári László szakmai igazgatóhelyettes. Végül pedig Kiss Szilvia tanárnő vezetésével Kahoot felületen keresztül töltöttek ki a diákok egy tesztet. A győztes diák, Fritsch Zoltán lett, aki jutalmul egy pólót kapott. Hornyák Éva és Peti Marcell, akik az iskolakóstoltató összes (gépészeti, elektronikai és informatikai) programján megjelentek, szintén díjazásban részesültek.

Gratulálunk Nekik!

A rendezvényt a Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány támogatta. A tervek szerint a következő tanévben is számíthatnak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások iskolakóstolgató rendezvénysorozatra.

Képgaléria:

 

Pályaorientációval kapcsolatos információk

HÍREK
Valódi szakmák virtuális szemüvegen keresztül
Október közepén indult útnak a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályaválasztást támogató „Szakmavilág” roadshow kamionja. November 20-án érkezik Pécsre.
tovább >>

IT és TI informatikai előadás sorozat
Idén második alkalommal kerül megrendezésre az informatikai előadássorozat.
tovább >>

Nyílt nap a Hauni Hungariánál 2018. szeptember 22.-én
A világ műszaki élvonala egy karnyújtásnyira – gyere el, nézd meg, próbáld ki!
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: