Hírek

<<< Vissza

2018.01.12

Informatikai E-nap a Zipernowskyban


2018. január 11-én tartották meg a Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában a tanév utolsó iskolakóstolgató programját, az informatikai témájú E-napot.

Korábbi írásunkban már szó esett az előző iskolakóstolgató program, az elektronika témájú gyakorlati foglalkozásról, tegnap pedig az informatika érdekességeit mutatták be rövid előadások során. Az érdeklődés az előzetes jelentkezésekhez képest növekedett, 18 diák vett részt a programon. A 8. osztályos diákokat Naszári László Zoltán, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium szakmai igazgatóhelyettese, fogadta egy rövid köszöntővel, majd 20 perces előadásokon és játékos feladatokon vettek részt az iskola különböző termeiben. Az első ismertető előadást Székely Réka tanárnő tartotta kódolás témában. A teremváltást követően Géth Norbert tanár úrral a képszerkesztés alapjait végezték közösen a diákok. Visszatérve az előző terembe Bandel Veronika tanárnő vezette be a Scratch-ben való programozás rejtelmeibe a gyerekeket egy születésnapi képeslap készítésével, ahol a gyerekek saját maguk is elkészítették az animált képeslapokat. Logika témában interaktív tábla mellett, gyakorlati - a diákokat megmozgató - példákkal színesített előadást tartott Naszári László szakmai igazgatóhelyettes. Végül pedig Kiss Szilvia tanárnő vezetésével Kahoot felületen keresztül töltöttek ki a diákok egy tesztet. A győztes diák, Fritsch Zoltán lett, aki jutalmul egy pólót kapott. Hornyák Éva és Peti Marcell, akik az iskolakóstoltató összes (gépészeti, elektronikai és informatikai) programján megjelentek, szintén díjazásban részesültek.

Gratulálunk Nekik!

A rendezvényt a Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány támogatta. A tervek szerint a következő tanévben is számíthatnak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások iskolakóstolgató rendezvénysorozatra.

Képgaléria:

 

Pályaorientációval kapcsolatos információk

HÍREK
Informatika és a hagyományos szakmák találkozása
A XXI. században a tradicionális szakmákat újra kell gondolnunk, méghozzá a digitális térbe helyezve.
tovább >>

Sikeresen zárult a pályaválasztási tábor
A 2018. júniusának utolsó hetében került megrendezésre a Fedezd fel Önmagad! pályaválasztási tábor. A táborban különböző szakterületeket érintő programokon és üzemlátogatásokon vettek részt a 6-7. osztályos gyerekek, akik életre szóló tapasztalatokat és élményeket szereztek a héten.
tovább >>

Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! tábor
Hétfőn kezdődik a Fedezd fel Önmagad! pályaorientációs tábor. A tábor férőhelyei hamar beteltek, a gyerekek izgatottan várják a programokat.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: