Hírek

<<< Vissza

2018.01.12

Informatikai E-nap a Zipernowskyban


2018. január 11-én tartották meg a Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában a tanév utolsó iskolakóstolgató programját, az informatikai témájú E-napot.

Korábbi írásunkban már szó esett az előző iskolakóstolgató program, az elektronika témájú gyakorlati foglalkozásról, tegnap pedig az informatika érdekességeit mutatták be rövid előadások során. Az érdeklődés az előzetes jelentkezésekhez képest növekedett, 18 diák vett részt a programon. A 8. osztályos diákokat Naszári László Zoltán, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium szakmai igazgatóhelyettese, fogadta egy rövid köszöntővel, majd 20 perces előadásokon és játékos feladatokon vettek részt az iskola különböző termeiben. Az első ismertető előadást Székely Réka tanárnő tartotta kódolás témában. A teremváltást követően Géth Norbert tanár úrral a képszerkesztés alapjait végezték közösen a diákok. Visszatérve az előző terembe Bandel Veronika tanárnő vezette be a Scratch-ben való programozás rejtelmeibe a gyerekeket egy születésnapi képeslap készítésével, ahol a gyerekek saját maguk is elkészítették az animált képeslapokat. Logika témában interaktív tábla mellett, gyakorlati - a diákokat megmozgató - példákkal színesített előadást tartott Naszári László szakmai igazgatóhelyettes. Végül pedig Kiss Szilvia tanárnő vezetésével Kahoot felületen keresztül töltöttek ki a diákok egy tesztet. A győztes diák, Fritsch Zoltán lett, aki jutalmul egy pólót kapott. Hornyák Éva és Peti Marcell, akik az iskolakóstoltató összes (gépészeti, elektronikai és informatikai) programján megjelentek, szintén díjazásban részesültek.

Gratulálunk Nekik!

A rendezvényt a Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány támogatta. A tervek szerint a következő tanévben is számíthatnak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások iskolakóstolgató rendezvénysorozatra.

Képgaléria:

 

Pályaorientációval kapcsolatos információk

HÍREK
„Fedezd fel Önmagad!” - Pályaorientációs tábor
2018. június 25-29 között egyhetes pályaorientációs tábort szervez a kamara 5-6-7. osztályos általános iskolás gyermekek részére.
tovább >>

Mi is kipróbáltuk magunkat a Szakmák Éjszakáján
Magyarország 166 településén – többek között Pécsett is – izgalmas programok várták a Szakmák Éjszakája iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat 2018. április 13-án. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által harminc vidéki diák jutott el a rendezvényre.
tovább >>

Kanizsaiak a Villany-ászok
2018. április 13-án tartotta meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Villany-Ász Szakmaismereti Verseny döntőjét. A verseny győztese a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kanizsai Dorottya Általános Iskolájának csapata lett.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: