Hírek

<<< Vissza

2018.01.12

Informatikai E-nap a Zipernowskyban


2018. január 11-én tartották meg a Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumában a tanév utolsó iskolakóstolgató programját, az informatikai témájú E-napot.

Korábbi írásunkban már szó esett az előző iskolakóstolgató program, az elektronika témájú gyakorlati foglalkozásról, tegnap pedig az informatika érdekességeit mutatták be rövid előadások során. Az érdeklődés az előzetes jelentkezésekhez képest növekedett, 18 diák vett részt a programon. A 8. osztályos diákokat Naszári László Zoltán, a Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnázium szakmai igazgatóhelyettese, fogadta egy rövid köszöntővel, majd 20 perces előadásokon és játékos feladatokon vettek részt az iskola különböző termeiben. Az első ismertető előadást Székely Réka tanárnő tartotta kódolás témában. A teremváltást követően Géth Norbert tanár úrral a képszerkesztés alapjait végezték közösen a diákok. Visszatérve az előző terembe Bandel Veronika tanárnő vezette be a Scratch-ben való programozás rejtelmeibe a gyerekeket egy születésnapi képeslap készítésével, ahol a gyerekek saját maguk is elkészítették az animált képeslapokat. Logika témában interaktív tábla mellett, gyakorlati - a diákokat megmozgató - példákkal színesített előadást tartott Naszári László szakmai igazgatóhelyettes. Végül pedig Kiss Szilvia tanárnő vezetésével Kahoot felületen keresztül töltöttek ki a diákok egy tesztet. A győztes diák, Fritsch Zoltán lett, aki jutalmul egy pólót kapott. Hornyák Éva és Peti Marcell, akik az iskolakóstoltató összes (gépészeti, elektronikai és informatikai) programján megjelentek, szintén díjazásban részesültek.

Gratulálunk Nekik!

A rendezvényt a Zipernowsky Diákjaiért Alapítvány támogatta. A tervek szerint a következő tanévben is számíthatnak a pályaválasztás előtt álló általános iskolások iskolakóstolgató rendezvénysorozatra.

Képgaléria:

 

Pályaorientációval kapcsolatos információk

HÍREK
Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>

Jelentkezz versenyzőnek és legyél TE a szakmád világbajnoka!
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az adott versenyszám szakmai támogatója együttesen várja azoknak a fiatal szakembereknek, szakközépiskolásoknak, végzős szakiskolai tanulóknak, technikusoknak, főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék tudásukat szakmájukban a fiatal szakemberek bajnokságán, a WorldSkills Kazan 2019 versenyen.
tovább >>

Karácsonyfa díszítés forrasztópákával
Nyomtatott áramkör, dióda, led lámpa, forrasztóón és sok minden más. Különleges fenyőfa készült, nem hétköznapi módon. Rendhagyó technika óra a Zipernowszky Szakgimnáziumban
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: