Hírek

<<< Vissza

2018.08.28

"B terv" képezd magad!


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében másodszor került megrendezésre a „B” terv – Képezd magad! érettségizettek pályaválasztási döntését segítő rendezvény a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében augusztus 27-én.

A rendezvény Piacsek László, a PBKIK Humánerőforrás-fejlesztési osztály vezetőjének rövid köszöntőjével kezdődött. A szakképzési rendszerben rejlő lehetőségekről mondott rövid beszédet a Pécsi Szakképzési Centrum főigazgatója Metzger Tibor, majd Rittlinger Zoltán a Pécsi Szakképzési Centrum szakmai főigazgató helyettese.

A beszédek után egy könnyed, börzeszerű program vette kezdetét. A látogatók személyesen beszélgethettek az ingyenes képzéseket indító iskolák képviselőivel és gyakorlati oktatásvezetőivel. A gyakorlati képzést is folytató vállalkozások vezetői, munkatársai szemléltetőeszközökkel színesítették a rendezvényt, tették vonzóbbá az általuk keresett szakmákat. A rendezvényen együttműködő cégek: AutóCity Zrt., Honsa Kft., IT Services Hungary Kft., Kontakt-Elektro Kft., MATRO Kft., Soft Flow Hungary Kft., Z Elektronika Kft.

A rendezvény célcsoportja kifejezetten a frissen érettségizett diákok voltak, azonban érkeztek olyan érdeklődők is, akik korábban fejezték be középiskolai tanulmányaikat, illetve második szakképesítésüket szeretnék megszerezni szeptembertől. A rendezvény lehetőséget adott a résztvevők számára, hogy jelentkezzenek az iskolák képzéseire.

A képgaléria elérhető itt.

HÍREK
Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon
tovább >>

Ésszel és kézzel építettek az „Épít-ésszel” verseny döntősei
Tetőcserép felrakása, állvány szerelése, csempemozaik lerakása és még sok más gyakorlati feladat várta a Épít-ésszel építőipari szakmaismereti verseny döntőseit.
tovább >>

Épít-Ésszel szakmaismereti verseny
Az Épít-Ésszel Baranyában címet viselő szakmaismereti megmérettetésre a baranyai általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói jelentkezhetnek. A 3 fordulós pályaválasztási verseny lehetőséget ad az építőipari szakmákkal való ismerkedésre. Azoknak a tanulóknak ajánljuk, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban és azoknak, akik érdeklődnek az építőipar iránt.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: