Hírek

<<< Vissza

2017.11.30

A fiatalok jövőjéért, a jövő szakembereiért


A pályaorientációs munka egyik legnehezebb feladata, hogy hogyan lehet a diákok számára a legtöbb információt, ismeretet, tudást a számukra legérdekesebb módon, interaktív módszerekkel átadni.

 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara együttműködve a megyei vállalkozásokkal, a Pécsi Szakképzési Centrum 13 tagintézményével és a PTE szakgimnáziumával júniusban, valamint október és november folyamán, összesen 12 alkalommal szervezett tematikus pályaorientációs napot az általános és középiskolás diákok számára.

Pályaorientációs napok az alábbi intézményekben voltak:

 • Koch Valéria Gimnázium (június)

 • Sásdi Általános Iskola (október)

 • Kovács Béla Általános Iskola (október)

 • Beremendi Általános Iskola (október)

 • Görcsönyi Általános Iskola (október)

 • Mindszentgodisai Általános Iskola (október)

 • Batthyányi Kázmér Általános Iskola (november)

 • Királyegyházai Általános Iskola (november)

 • Pécsi Apáczai Csere János Nevelési Központ (november)

 • Magyarmecskei Általános Iskola (november)

 • Bánki Donát Utcai Általános Iskola (november)

 • Kodály Zoltán Gimnázium (november)

A pályaorientációs napok egy teljes iskolai napot felölelő szakmai programsorozatot jelentenek. Felépítésük a következő: a diákok az első tanítási órában átfogó továbbtanulási, pályaorientációs osztályfőnöki órán és konzultáción vesznek részt, majd ezt követően az iskolák beosztása alapján, forgószínpadszerűen önismereti osztályfőnöki foglalkozást kapnak, illetve az egyes tantermekben a közreműködő szakképző iskolákkal és kínálataikkal, valamint a résztvevő vállalkozásokkal és az ott tanulható és végezhető szakmákkal ismerkedhetnek meg.

A 12 pályaorientációs nap tematikus programjain több, mint 1500 diák vett részt és ismerkedett meg a megyei szakképző iskolák kínálatával, a munkaerőpiac igényeivel és elvárásaival, a hiány-szakképesítésekkel, az ösztöndíjas szakmákkal, az önismeret fontosságával, a tudatos pályaválasztás szempontjaival és a szakképzési rendszerben rejlő lehetőségekkel.

A kamara pályaorientációs napjain az alábbi vállalkozások vállaltak szerepet:

December folyamán az Illyés Gyula Általános Iskolában és a Kővágószőlősi Általános Iskolában lesznek pályaorientációs napok.

További információ a kamara pályaorientációs szolgáltatásairól az alábbi linkeken érhető el.

Kapcsolódó anyagok:

 

HÍREK
Karácsonyváró hangulat a Zipernowskyban
A Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma karácsonyváró hangulatban fogadta az elektronika iránt érdeklődő, 8. osztályos diákokat az iskolakóstolgató programsorozat decemberi rendezvénye során.
tovább >>

Háromdimenziós kiállítás Pécsen
A 3D és Én verseny eredményhirdetésére, díjátadójára, valamint a helyezést elért modellek bemutatására 2017. december 19-én 14.00 órakor kerül sor a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében.
tovább >>

„Elektro karácsony” a Zipernowskyban
A Pécsi SZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziuma „iskolakóstolgató” programokat szervez a nyolcadik évfolyamos diákok számára, melynek következő eseménye az „Elektro karácsony”.
tovább >>
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS
Név:
E-mail: